20.8.2019

Lähde muiden hoitotyön opettajien kanssa toteuttamaan Gerontologisen hoitotyön yhteissimulaatiota

Gerontologisen hoitotyön simulaatioita verkon välityksellä – haluatko mukaan kehittämään? Johanna Kero Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja Katri Hemminki Seinäjoen ammattikorkeakoulusta innostuivat opiskelijoiden antamasta hyvästä palautteesta ja toivottavat nyt muutkin opettajat tervetulleeksi mukaan yhteistyöhön.

Keväällä 2019 SAMK ja SeAMK toteuttivat verkkovälitteisen yhteissimulaation Gerontologisen hoitotyön opintojaksolla. Suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin, jotta saatiin kummankin korkeakoulun ryhmien lukujärjestyksiin tilaa ja luokat varattua.

SeAMK:n opiskelijat loivat 6 case-ehdotelmaa simulaatiotilanteelle, joista sitten SAMK:n opiskelijat äänestivät kaksi toteutettavaa casea. SAMK:ssa tapahtui varsinainen simulaatio, jota SeAMK:n opiskelijat seurasivat ja havainnoivat verkon välityksellä.

Opiskelijapalaute ja opettajien omat kokemukset olivat niin positiivisia, että yhteissimulaatio päätettiin toteuttaa uudestaan, entistä laajempana tulevana syksynä.

- Todettiin, että meillä molemmilla on hallussa tämä gerontologinen hoitotyö, ja ettei ole mitään järkeä lähteä keksimään pyörää uudestaan, vaan mehän voidaan tehdä yhteistyötä. Vaikka meillä on 200 kilometriä välimatkaa toisistamme, verkkovälitteisesti voimme ihan hyvin olla samassa ajassa ja paikassa, ja toteuttaa yhteistyössä tämä simulaatio, kertoo Johanna.

Kiinnostaisiko sinua lähteä SAMK:n ja SeAMK:n mukaan toteuttamaan marraskuista verkkovälitteistä yhteissimulaatiota? Olitpa sitten mistä tahansa ammattikorkeakoulusta, voit ottaa yhteyttä Johannaan tai Katriin. Suunnittelutyö alkaa jo pian, joten ota yhteyttä pikimmiten.

Yhteystiedot

Johanna Kero Virpi Salo

johanna.kero@samk.fi

+358 44 710 3416

virpi.salo@seamk.fi

+358 40 830 0436

 

Katso videolta (2:19 min) Johannan ja Katrin kokemuksia yhteissimulaatiosta

Voit katsoa videon myös täältä »

Jaa

Takaisin