19.3.2019

CampusOnline tiedottaa

Ilmoittautuminen kesän 2019 opintojaksoille alkoi maanantai-aamuna 18.3. On todella upeaa, miten moni opiskelija on innostunut korkeakoulurajat ylittävästä verkko-opiskelusta ja oli nytkin valmiina ilmoittautumaan mukaan. Valitettavasti verkkosivumme eivät innokkaiden ilmoittautujien tulvassa toimineet toivotulla tavalla ja olemme tästä erittäin pahoillamme.

Olimme varautuneet suureen kävijämäärään, mutta yli 20 000 kävijää päivän aikana oli silti meille iloinen yllätys. Sivuston kapasiteettia on nostettu jokaisen lukukauden kohdalla ja tämän osalta olimme täysin valmiina vastaamaan haasteeseen. Valitettavasti sivustolla oli kuitenkin toimintaa hidastava koodivirhe, joka kävi ilmi vasta maanantaisen kävijäpiikin myötä tuhansien pyrkiessä sivustolle samanaikaisesti. Sivuston toiminta oli hidasta ja osin puutteellista ennen virheen löytymistä ja korjaamista. Sivusto ei missään vaiheessa ollut ”kaatunut” vaan sen toiminta oli todella hidasta virheen vuoksi. Jatkossa kiinnitämme teknisten ratkaisujen lisäksi erityistä huomiota myös valmiuksiimme reagoida yllättäviin tilanteisiin.

Ympärivuotiselle yhteiselle opintoportaalille on selvästi tarvetta ja tilausta. CampusOnline onkin luotu tarjoamaan lisää joustavampia mahdollisuuksia opiskeluun. Opintojaksot ovat tarjolla opiskelijoille ympäri Suomen. Avoimen AMKn kautta opintojaksoille voivat ilmoittautua myös muutkin kuin ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijat.

Opintojaksoja on tarjolla satoja, mutta suurimmalle osalle paikkoja on rajoitetusti ja suosituimmat ovat aina täyttyneet välittömästi ilmoittautumisen alettua. Yhden opintojakson paikoista saattaa olla kisaamassa satoja, ellei jopa tuhansia innokkaita opiskelijoita, joten kaikki halukkaat eivät yksinkertaisesti mahdu mukaan kaikille opintojaksoille. Tässä kesän ilmoittautumisen yhteydessä lisähaastetta toivat myös edellä mainitut tekniset ongelmat.

Pahoittelemme tapahtunutta suuresti ja kiitämme kaikkia kärsivällisyydestä. Haluamme myös muistuttaa, että CampusOnline on osa ammattikorkeakoulujen yhteistä hanketta ja edelleen kehitysvaiheessa. Portaalin toimintaa parannetaan jatkuvasti ja otamme erittäin mielellämme vastaan palautetta. Voit olla meihin yhteydessä campusonline@turkuamk.fi

Järjestämme myös CampusOnlinen kehittämismahdollisuuksiin liittyvän webinaarin maanantaina 25.3. klo 12.00. Kutsumme mukaan ideoimaan kaikki CampusOnlinen toiminnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet. Webinaari järjestetään ZOOM-verkkokokouspalvelussa. Pääset mukaan tästä linkistä: https://jamk.zoom.us/j/309598665

Jaa

Takaisin