Digiohjaus
Mitä se tarkoittaa?

Opiskelijalle tulee opintojen eri vaiheessa erilaisia ohjaustarpeita, niin opiskeluun, ammatilliseen kasvuun kuin hyvinvointiinkin liittyen. Näissä ohjataan ja tuetaan opiskelijaa käyttäjälähtöisten, soveltuvien, moninaisten viestintäkanavien kautta (unohtamatta kasvokkaisia kohtaamisia).

Katso Digiohjaus ammattikorkeakoulussa -webinaari

Digiohjauksen laatukriteerit

Opetuksen digitalisoituminen ja oppimisympäristöjen monimuotoistuminen edellyttävät kaikille helposti saavutettavaa ja laadukasta opinto-ohjausta myös digitaalisissa ympäristöissä.

Tutustu

Digiohjauksen sovelluskokeilut

Sovelluskokeilujen tarkoituksena on jakaa kokemuksellista tietoa eri sovellusten käyttötavoista ja -kohteista, rohkaista opettajia ja opiskelijoita uusien työvälineiden ja -tapojen käyttöön ohjauksessa sekä kerätä kokemusperäistä tietoa näiden välineiden käytöstä.

Tutustu

Digiohjauspolku

Digiohjauspolku-kuva muodostuu kuudesta eri pilvestä, jotka sisältävät materiaalia kuvien, tekstien ja videoiden muodossa. Pilviin liitetyt materiaalit toimivat niin opiskelijalle itseopiskelumateriaalina kuin ohjaajalle työvälineenä. Kuvia, tekstejä ja videoita voit käyttää yhdessä tai erikseen, oman tarpeen mukaan.

Sovellusvinkkejä digiohjauspolun varrelle löydät kootusti eAMK:n Digiohjauksen sovelluskokeilut -sivulta.

Ohjausta digisti kaikille

Voit katsoa videon myös täältä »

Käyttöesimerkit

Digiohjauspolku-kuvan ja siihen liittyvien materiaalien upottamiseen verkkosivuille on useita tapoja, joista alla on muutama esimerkki. 

  1. Thinglink on helppo ylläpitää, ilmainen ja se voidaan upottaa Wordpress-sivustolle. Hankaluutena on rajattu käyttöoikeus, sitoutuminen Thinglink-ehtoihin ja ulkopuolisen palvelun pysyvyys.
  2. Moodle-tilaan upotettuna Thinglink mahdollistaa ammattikorkeakoulujen omat muokkaukset ja lisäykset, esimerkiksi käytössä olevat työkalut.
  3. Oma koodi (esimerkissä HTML5, CSS ja jQuery) ei vaadi maksullisia lisäosia ja on räätälöitävissä, mutta vaatii hieman teknistä osaamista.
  4. Wordpress on helppo ylläpitää eikä vaadi maksullista lisäosaa.

Esimerkki 1: koodattu HTML5, CSS3, jQuery

Esimerkki 2: Upotettu Thinglink-kuva Karelian Moodleroomsissa

Esimerkki 3: upotettu Thinglink-kuva Wordpressissä

Esimerkki 4: Wordpress ja Image hotspot -plugin (DevVN)

Digiohjauspolku Lataa itsellesi digiohjauspolun kuvat ja tekstit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi yhdessä ZIP-paketissa (12,1 Mt) Lataa

Ristiinopiskelu - mitä se on ja mitä se tarjoaa opiskelijalle?

Voit katsoa videon myös täältä »

Moninaisuus on meissä! -traileri

Voit katsoa videon myös täältä »

Digistarttipaketti: Oppimisanalytiikka

Voit katsoa videon myös täältä »

Hyväksilukemalla joustavuutta opintoihin

Voit katsoa videon myös täältä »

Oman osaamisen tunnistaminen

Voit katsoa videon myös täältä »

Opiskelu ammattikorkeakoulussa

Voit katsoa videon myös täältä »

Ilmoittautuminen opintoihin

Voit katsoa videon myös täältä »

Creative Commons -lisenssi
Digiohjauspolku, jonka tekijä on eAMK-hanke, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.