Mikä on CampusOnline.fi?

CampusOnline.fi kokoaa yhteen Suomen ammattikorkeakoulujen verkko-opintojaksot. CampusOnline.fi mahdollistaa opintojaksojen suorittamisen 100-prosenttisesti verkossa - siellä missä opiskelijalle parhaiten sopii. 

Siirry CampusOnlinen verkkosivuille

Ilmoita opintojaksosi

Kaikilla ammattikorkeakouluilla on mahdollisuus ilmoittaa haluamansa opintojaksot CampusOnline.fi –portaaliin. Opintojaksojen tulee olla 100% verkossa toteutettavia.

Opettaja, jos olet kiinnostunut tuomaan verkkototeutuksesi CampusOnlineen, toimi näin: 1. Keskustele asiasta esimiehesi kanssa varmistaen opintojakson sopivuus työsuunnitelmaasi sekä resursoinnin 2. Ole yhteydessä ammattikorkeakoulusi yhteyshenkilöön, asiointi portaalin suuntaan tapahtuu hänen kauttaan.

Tutustu CampusOnlinen vuosikelloon 2020-2021

Aikataulu

CampusOnline.fi-portaalissa opiskelu on mahdollista ympäri vuoden. Lukukausia on kolme:
  • Kevät, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset marraskuussa
  • Kesä, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset maaliskuussa
  • Syksy, opintojaksojen julkaisu ja ilmoittautumiset elo-syyskuussa
Lisäksi Non-stop-opintojaksoja on tarjolla lukukausirajat ylittäen vuoden ympäri. Kevään 2020 opintojaksot julkaistaan portaalissa 11.11. ja ilmoittautumiset alkavat 18.11. klo 8. Suosituimmat opintojaksot täyttyvät nopeasti!

Kohderyhmä

Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille (AMK/YAMK) ja vaihto-opiskelijoille sekä avoimen amk:n polkuopiskelijoille. Muille avoimen AMK:n opiskelijoille opinnot voivat maksullisia tai maksuttomia opinnon tarjoavan ammattikorkeakoulun käytännön mukaisesti. Tarkemmat tiedot löytyvät jokaisesta opintojaksokuvauksesta erikseen. Opintoja voivat valita myös ammatillisten opettajakorkeakoulujen opiskelijat.

Hyvä tietää!

Portaalissa on perustiedot opintojaksoista. Opintojakson tietojen yhteydessä on linkki, joka johdattaa opintojakson tarjoavan ammattikorkeakoulun omille sivuille. Siellä on tarkemmat toteutustiedot sekä ilmoittautumisohjeistus opintojaksolle.

Portaalissa tarjolla olevat opinnot ovat täysin verkossa opiskeltavia. Konseptiltaan opintojaksot voivat kuitenkin olla erilaisia. Opinnot voivat olla esimerkiksi täysin itsenäisesti tietyn aikarajan sisällä suoritettavia tai ne voivat sisältää paljon verkossa tehtäviä ryhmätöitä. Opintojakson kuvauksen tulisi kertoa ko. opintojakson toteutustavat.

440
opintojaksoa tarjolla

Syyslukukaudella 2019 CampusOnline.fi kautta on tarjolla 440 opintojaksoa, joista 251 opintojaksoa opiskeltavissa myös Avoimen ammattikorkeakoulun kautta. 

84 %
opettajista suosittelee

CampusOnline.fi opettajille teetetyn kyselyn mukaan 84 % suosittelee kollegoilleen opettamista CampusOnline.fi-portaalissa. 

98 %
opiskelijoista suosittelee

Opiskelijoille tehdyn kyselyn mukaan 98 % suosittelee CampusOnlinea ystävilleen.

95 %
opiskelijoista on vieraillut

Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan amk- ja yamk-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli vuonna 2018 noin 142 000 opiskelijaa. CampusOnline.fi sivulla uniikkeja kävijöitä oli lukuvuoden aikana 134 351.

Opettajan kokemuksia CampusOnlinesta

Suositteletko verkko-opintojaksojen tekemistä ja miksi? Entä kannattaako niitä viedä CampusOnlineen tarjolle? Seinäjoen ammattikorkeakoulun yliopettaja Kaija Nissinen kertoo CampusOnlinesta ja verkko-opettamisesta.

Video: Helmi Yli-Knuuttila, kesto 1:51 min.

Voit katsoa videon myös täältä »

CampusOnline-osaajamerkin haku

Yksikön johtaja Anmari Viljamaa Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertoo millaista CampusOnline.fi osaajamerkin hakeminen oli ja mitä hyötyjä merkin hakemisesta on hänelle ollut.

Video: Helmi Yli-Knuuttila, kesto 2:15 min.

Voit katsoa videon myös täältä »
12.9.2019

€AMK – CampusOnlinen talousvaikutukset ammattikorkeakouluille -webinaari 25.9.

Onko CampusOnlinesta taloudellista hyötyä ammattikorkeakouluille? Miten paljon ristiinopiskelu tuottaa valtionrahoitusta nyt ja tulevaisuudessa? Mitkä ammattikorkeakoulut ovat hyötyneet taloudellisesti eniten? Entä voiko suunnitelmallisella osallistumisella saada säästöjä? Näiden kysymysten ympärillä pyöritään eAMK webinaarissa 25.9. 11-12:00.

31.5.2019

Opiskelijoilta kysyttiin, mitä he haluavat opiskella CampusOnlinessa

Opiskelijat toivovat CampusOnline-tarjontaan oman alan perusopintoja ja syventäviä opintoja, monialaisia opintoja ja ennen kaikkea kieliopintoja. Kielistä toivotaan sekä tiettyjä kieliä, kuten englantia, espanjaa, viroa ja saksaa, että yleisesti kieliä. Tarjontaan kaivataan myös lisää YAMK-opiskelijoille soveltuvia opintoja.

12.4.2019

Tutustu oppaaseen: Oppimateriaalien valinta ja käyttö AMKien yhteisillä verkko-opintojaksoilla

Opetatko ammattikorkeakoulujen yhteisillä verkko-opintojaksoilla, esimerkiksi CampusOnlinessa? Haluatko tietää, mistä etsiä laadukkaita, kaikille avoimia oppimateriaaleja? Juuri sinua varten on tehty opas Oppimateriaalien valinta ja käyttö AMKien yhteisillä verkko-opintojaksoilla.

eAMK-ristiinopiskelupilotti

eAMK-ristiinopiskelupilotissa sujuvoitetaan ristiinopiskelijan opintopolkua ja uudistetaan toimintatapoja digitaalisia tietoja hyödyntäen.

Tutustu

eOpintopalvelut - ideasta toteutukseen

Tämän ohjeistuksen tavoitteena on edesauttaa korkeakouluja eOpintopalvelut -mallin rakentamisessa. Ohjeistus on laadittu eAMK hankkeessa, yhteistyössä opintohallinnon toimijoiden kanssa ja JAMKissa toteutetun selvitystyön tuloksena.

Tutustu

Ristiinopiskelun UKK

Mitä on ristiinopiskelu?

eAMK-projektissa ristiinopiskelulla tarkoitetaan yhteisiä opintopolkuja, opetuskokonaisuuksien vaihtoa, yhteistoteutuksia sekä vaihdantaa. Yhteisillä opintopoluilla saman alan opiskelijalla on mahdollisuus valita OPSiinsa perustuen oman opintopolkunsa osaksi toisen ammattikorkeakuolun opintoja. Opintokokonaisuuksien vaihdossa jokin ammattikorkeakoulu toteuttaa toisen ammattikorkeakoulun puolesta tai hyväksi sovitut opintojaksot, jolloin kumppanikorkeakoulun ei tarvitse toteuttaa sovittua opintojaksoa. Kolmannessa ristiinopiskelun muodossa, yhteistoteutuksissa, verkosto ammattikorkeakouluja tuottavat yhteisen toteutuksen opintojaksolle tai toteuttavat vaihdantaa. Yrittäjyys on tyypillinen osaamisalue, jossa tällaisia toteutuksia löytyy.

Voiko eAMK tarjota alustan myös muille yhteisille verkko-opinnoille?

eAMK-projektin tavoitteena on tuottaa ammattikorkeakoulujen yhteinen ympärivuotinen opintotarjonta. Hankkeessa ei kehitetä yhteistä oppimisympäristöä. Sen sijaan tavoitteena on kehittää tarjontaa, jota kukin oppilaitos voi omassa ympäristössään ja alustoillaan tarjota. Ristiinopiskelun kehittäminen -hankkeen kanssa kehitetään järjestelmäriippumatonta ratkaisua, jossa esimerkiksi opintosuoritustiedot kulkevat automaattisesti ammattikorkeakoulujen välillä.

Millä periaatteilla eAMKissa ristiinopiskelua toteutetaan?

Ristiinopiskelun periaatteet on hyväksytty 4.10.2017 Arenen rehtorineuvoston kokouksessa. Periaatteet ovat luettavissa Digipölytys-blogin julkaisussa eAMK ristiinopiskelun periaatteet.